Sinds 1993

info@grow.nl078-6103565

De 7 kenmerken van FALEND LEIDERSCHAP

17-01-2024

De 7 kenmerken van FALEND LEIDERSCHAP

Er worden jaarlijks alleen al in Nederland fysieke boekwinkels volgeschreven over ondernemerschap, leiderschap, management, teamwork, communicatie en gezondheid. Waar mijn cursisten en ik veel van hebben geleerd is van de ondernemers, bedrijven en leidinggevenden die juist faalden. Sinds 1993 heb ik daar genoeg voorbeelden van gezien en over gelezen en zelf meegemaakt. Het kostte hen heel veel geld, aanzien, frustratie, onbereikte doelen, veel energie, burnout en soms hun leven. Dat laatste heb ik verscheidene keren meegemaakt. Dan kwam ik te laat in het leven van iemand of een organisatie om invloed uit te oefenen. Uit bescherming van hun nabestaanden zal ik geen namen noemen. Wel zal ik soortgelijke cases aangeven in de 7 onderdelen die ik in dit boekje behandel. 

Expres is het een kort GRATIS boekje geworden, daar we onwaarschijnlijk veel impulsen krijgen via computers, de vele vormen van media en het dagelijks leven. We leven niet voor niets in het infomatietijdperk. Wat we in mijn beleving te weinig doen is in de spiegel kijken en onszelf belangrijke vragen stellen zoals: 
1.    Hoe gaat het met mij/ de anderen om me heen? 
2.    Wat gaat niet goed, wat kan of moét beter in mijn werk als ondernemer, leidinggevende of persoonlijk m.b.t. gezondheid, relaties en financien? 
3.    Blijf ik zo doorgaan, aanmodderen of besluit ik om de dagelijkse kleine, verkeerde keuzes te blijven maken of vaarwel te zeggen? 
4.    Probeer of doe ik alles zelf of zeg ik: Wie kan me helpen uit deze impasse te komen of juist door te breken naar next level? 

Ik heb gemerkt dat we allemaal, inclusief ikzelf makkelijk de schuld geven aan de omstandigheden en excuses zoeken waarom iets niet is gelukt of helemaal niet het resultaat gebracht heeft wat ik van te voren had bedacht en aan gewerkt had.

Vraag via info@grow.nl dit boekje De 7 kenmerken van FALEND LEIDERSCHAP aan. Het is gratis en je wordt door het toe te passen een wijzer mens voor je organisatie, de mensen (dicht) om je heen en jezelf. Je impact en resultaten zullen toenemen, door alleen al een stuk bewustwording, zodat je weet waar je staat om te komen waar je wilt. 
Want.......natuurlijk geef ik oplossingen om niet in de val te trappen van het negeren van signalen, onder het tapijt vegen van structurele uitdagingen en het hopen dat het wel verandert. Hoop doet leven, maar liever verwachten mijn klanten het beste door een duidelijkse strategie en plan van aanpak. 

Danny van der Giessen 
078-6103565