Sinds 1993

info@grow.nl078-6103565

Omdat je (geestelijke) huis nooit af is.....

17-03-2023

Omdat je (geestelijke) huis nooit af is!
Onlangs was er een reportage op televisie over mensen hun kubuswoning hadden verbouwd in Rotterdam. Dat was interessant en leuk om door het proces te gaan. Nu mijn verhaal/ proces :). 

 
3 jaar geleden begon ik aan het begin van de zomer in juni met het schilderen van de voordeur. Ik zag (opeens :) op de deurpost sporen van de sleutels die de verf hadden aangetast. Daarna viel me op dat de hal ook niet meer zo fris eruit zag en ik ging door. Daarna de volgende hal en ondertussen de vloerbedekking laten vervangen op de trap naar de 1e en ook de hal op de 1e verdieping. Zo ging de reis door naar de zolderverdieping, met een mooi woord: studio, waar mijn zoon slaapt en die heb ik helemaal aangepakt. Alles met alles was het een goede maand werk. 

Vorig jaar jan. 2022 was de tuin aan de beurt en zowel voor als achter vond een make-over plaats die welkom was. Zeker ook i.c.m. de garage die inmiddels na 26 jaar was uitgepuild met spullen en die ik ook deels zakelijk gebruik. 
Begin jan. dit jaar keek ik naar de woonkamer, hal, slaapkamer en kantoor en samen met mijn vriendin Nathalie zag ik dat het goed was dit aan te pakken. Nu na 5 weken in de rommel te hebben gezeten, komt er ruimte en licht in de tunnel. Wat ik heb gemerkt is dat je ten tijde van rommel van tijd tot tijd bent ge-defocused, bezig bent met andere dingen en dat heeft ook invloed op je werk en werkuren. 
Opruimen is dan ook heerlijk om te doen en geeft veel energie. De indeling van kamers is anders geworden en dat geeft het gevoel van een nieuw huis. De adviezen van sommige mensen, interieurs en magazines helpen ook om het anders te doen en dan gaat de beleving van je huis weer naar excellent. 

Hoe is het met je geestelijke huis? 
Samengevat bestaat je ziel uit: je wil, gedachten en emoties. Je geest is het kanaal waardoor informatie binnenkomt in de vorm van woorden, beelden en gevoelens. Heftige gebeurtenissen hebben impact op je ziel en van daaruit ontstaat overtuigingen en gewoonten. Er kunnen dan patronen ontstaan die heel lang blijven werken in je leven, dat komt dan weer tot uiting in je lichaam. Dat kan zijn ten negatieve of positieve.
Alles hangt met alles samen! 
Bij GROW-coaching kijken we in (persoonlijk) leiderschap naar de toestand/ samenwerking tussen lichaam, geest en ziel. Oude, ongewenste patronen kunnen je progressie flink verstoren en verhinderen om een persoon/ bedrijf te doen groeien. Soms zie je mensen die in jouw ogen bijzonder zijn en dan in het negatieve en natuurlijk ook in het positieve. 

Is alles dan maakbaar en is dat noodzakelijk? 
Het is opmerkelijk dat de dienstknecht die maar twee talenten had, even opgewekt verslag deed als hij die er vijf had. In de dag van afrekening zal onze troost zijn naar de mate van onze trouw en niet van ons nut, naar de mate van onze oprechtheid, niet van ons succes, naar de mate van de gesteldheid van ons hart en niet van onze mogelijkheden. 

Wijze woorden van Matthew Henry uit de Bijbel: Mattheüs 15:14-30 

Vergelijking ligt op de loer
Volgens mij doen we dit allemaal. We vergelijken ons met de ander. Sterker nog als je een nieuwe relatie hebt en lang met de vorige persoon bent geweest na de dood van je geliefde of door een scheiding, dan ga je bewust en onbewust de ene met de andere persoon vergelijken. 

Haal het beste uit jezelf en de ander
Persoonlijk geloof ik dat we hier op aarde zijn met een belangrijk doel: een bijdrage leveren die waarde heeft, liefst eeuwigheidswaarde. 
1.    Waarin heb ik aanvuring nodig? 
2.    Wat gaat goed en wat moet of (wat milder naar jezelf toe) kan beter? 
3.    Wat zit in mij, wat er maar niet uitkomt? 
4.    Waarin heb ik kennis en wijsheid nodig? 

We helpen je hierbij, al sinds 1993! Mail ons: info@grow.nl