Sinds 1993

info@grow.nl+31(0)654935420

Tijd is (meer waard dan) geld!

Tijd is (meer dan) geld! Alles (z)onder controle? 
De titel van een boek geschreven door Claus Gaedemann is: Ik heb altijd tijd! Ik las het in 1994 en deed er toen niet zo veel mee. Ik vond de titel wel intrigerend, want ik dacht bij mezelf: “Ik heb altijd tijd tekort.” En volgens mij hebben veel mensen daar last van. Mensen zijn van alles van plan, maar op de een of andere manier hebben ze geen controle over hun tijd. Even een paar voorbeelden over controle.

Ik heb het eens meegemaakt dat het net een beetje gesneeuwd had. De asfaltweg was spiegelglad en ik zat iets te dicht op mijn voorganger. Hoewel ik vrij zachtjes reed, raakte mijn auto in een slip. Ik kon hem nog net de middenberm opsturen, precies tussen twee bomen, maar ook op dat moment had ik geen controle over de auto. 

Wij wonen vlakbij de rivier 'Oude Maas' en daar gaan mensen ‘s zomers vaak inline skaten. Soms zie ik groepjes mensen die het aan het leren zijn. Vaak zijn ze bibberig en gaan ze ook niet de gewenste richting uit, of dan met veel pijn en moeite. Kun je het je nog herinneren dat je leerde schaatsen. Het ijs was glad en je stond op dunne ijzertjes. Je wilde wel vooruit, maar je kwam niet terecht op de plaats waar je graag zijn wilde. 
Misschien heb je ook wel eens gekajakt in de Ardennen of in Frankrijk. Een tijdje gaat het lekker en dan opeens word je meegenomen door de stroom en je gaat een richting op die je niet wilt.

Of stel je voor dat je in de laatste wagon in een achtbaan in de Efteling zit en je start langzaam. Dan ga je klimmen, nog steeds langzaam, maar wel stijl omhoog en je kijkt naar links en inmiddels ben je al heel hoog. Dan opeens is de trein over het hoogtepunt heen en in een denderende vaart word je naar links en naar rechts door elkaar geschud. Je gaat alle kanten op en omdat je in de laatste coupé bevindt, weet je niet waar je terechtkomt. Natuurlijk komt het wel goed, maar een aantal mensen vinden dit minder fijn omdat ze geen controle hebben. 

De bovenstaande voorbeelden hebben te maken met controle. Met onze hoeveelheid tijd is het net zo. Doordat er zoveel is in ons leven wat tijd opeist, is het soms onoverzichtelijk en hebben we het idee dat de tijd steeds sneller gaat. 
Social media trekt daar veel van weg, hetgeen niet altijd ten goede komt aan onze productiviteit en focus! 

Ontmasker 25 tijdrovers en groei in jouw Tijdmanagement!!

Meld je aan voor de GROW® Nieuwsbrief en ontvang gratis het e-boek: 
GROW® Tijdmanagement - Hoe je méér kunt doen in minder tijd,  terwijl je stress elimineert. 

Vul onderstaand formulier in: