Sinds 1993

info@grow.nl+31(0)654935420

Optimaal Communiceren

Optimale communicatie en samenwerken

Communiceren is een vak apart!

De communicatie met onszelf en anderen heeft een grote, zoniet volledige invloed op ons functioneren. Kennis van optimale communicatie is potentiële macht en kennis in aktie is werkelijke macht. Dit bedoeld in de positieve betekenis.

Vaak horen we van opdrachtgevers dat we goed aandacht moeten besteden aan de communicatie. Vanwege de snelle veranderingen in de maatschappij en natuurlijk ook het bedrijfsleven kan er gemakkelijk ruis ontstaan tussen mensen die samenwerken.

Laten we dit zo, dan komen we in minder goed vaarwater terecht. We kunnen het voorkomen, door hierop gerichte aktie te ondernemen. Een optimale samenwerking tussen mensen en afdelingen schept vreugde en genoegdoening wat vaak voor mensen een reden is om zich volledig in te zetten en bij de organisatie te blijven.

Het gaat er niet alleen om wat je zegt , maar hoe je het zegt. Door gebrek aan tact, respect, empathie en interesse zijn ontelbare zakelijke en persoonlijke relaties beschadigd en dit kan nooit de bedoeling zijn waarom mensen bij elkaar zijn gekomen.